Kalkulátor optimální krmné dávky
Spočítejte si optimální krmnou dávku pro Vašeho mazlíčka.

BREAKING NEWS! V pomoci planetě jsme hned o dva kroky dál

puffin_clanek

Zakládáme si na tom a jsme hrdí, že naši partneři smýšlejí ekologicky. Neustále se snaží své produkty posouvat kupředu tak, aby planetu Zemi nezatěžovaly. Dostaly se k nám hned dvě šťastné novinky, které posouvají ekologičtější jednání zase o krok dál. 

Říkali jste si někdy, co je to bílé do čeho balíme meníčka při rozvozu kurýrními službami PPL? To jsou ovečkové výstelky (neboli izolační vložky Puffin Packaging) vyrobené z vlny britských oveček. “Vlna z britských ovcí se perfektně hodí pro účely chladicích řetězců, protože horské ovce přirozeně izolují a regulují svou teplotu. Je to klimatem a kopci, na kterých se pasou,” vysvětluje Robert Penkala, generální ředitel společnosti Puffin Packaging.

Ovečkové výstelky mají vevnitř 100% kompostovatelnou a biologicky rozložitelnou ovčí vlnu. Vnější vrstva izolačního obalu je ze 100% recyklovatelného MDPE, což je polyethlen, termoplast, vznikající polymerací ethenu.

Společnost Puffin Packaging nyní dosáhla zlomového milníku, kdy kompletně přešla na výrobu z britské vlny. Lídr v oblasti inovativních obalových řešení tak získal exkluzivní status jediné certifikované společnosti na světě, která poskytuje balícím řetězcům obaly ze 100% britské vlny. Tím podporuje i britské farmáře a zajišťuje jim pravidelný odbyt.

 

Do ovečkové výstelky místo plastové výplně balíme i jídla v BiBi FOOD, protože si uvědomujeme nutnost rozhodovat se pro biologicky odbouratelné varianty obalových materiálů. Proto naše zákazníky prosíme, aby nám výstelky vraceli. Naše značka jedná v souladu s nejnovějšími ekologickými požadavky na výrobu a od začátku používáme PP misky, PP fólie a papírové přebaly. Jak to ve skutečnosti je s těmi ekologickými řešeními jsme rozebírali v jednom z našich starších článků

“V budoucnu zavedeme i systém pro vracení plastových krabiček, které pak dáme zpět obchodníkům ke granulaci a výrobu recyklovaných plastů. Zákazníky chceme k vracení materiálů motivovat slevou na další nákup, navíc s vracením budou mít minimum starostí díky vyzvednutí kurýrem. Zatím ale prosíme, aby krabičky vymývali a vyhazovali do žlutých kontejnerů na plasty,” říká specialistka na přirozené psí stravování a zakladatelka společnosti BiBi FOOD Bára Vítková..

Sbírání psích exkrementů taky zažívá revoluci!

Náš partner a výrobce rozložitelných sáčků na psí exkrementy The Sustainable People přesunul výrobu recyklovaných sáčků na hovinka ve formátu malých ruliček do EU. Jde o obrovský krok, protože v Evropě dlouhou dobu nebyly stroje, které by umožnily vyrábět pytlíky jak ekonomicky výhodně, tak kvalitně a v souladu s přírodou. Za novým řešení stojí hodiny usilovné práce, koordinace s různými partnery a dodavateli, nesčetné množství optimalizací a testování více než 45 kombinací různých materiálů.

Nová verze pytlíků získala díky této novince a dalším benefitům certifikaci Blue Angel a splnila podmínky přísných kritérií pro udělení DE-UZ 30a. Jde o jednu z nejnáročněji dosažitelných značek ekologické kvality na světě. 

Současné složení materiálu pytlíků sestává až z 90 % ze spotřebitelského recyklátu (PE) a dosahuje tloušťky fólie až 15 mikromilimetrů, stejně jako sáčky z konvenčního plastu. To je takový malý zázrak proto, že kvůli obtížnějšímu zpracování bývají rozložitelné pytlíky o dost tlustší. Ztenčením šetří o něco víc materiálu, tím pádem i jeho zdroje.

 

V The Sustainable People dbají na kvalitu každého aspektu pytlíků od začátku výroby. Sáčky na exkrementy se  snadno odtrhávají s minimálním šustěním. Samozřejmostí je nepropustnost a odolnost proti nechtěnému roztržení jinde než kde je dělící hranice mezi jednotlivými sáčky. Díky novému složení jsou pytlíky navíc zase o něco elastičtější. Navíc je dotek pytlíku velmi příjemný, což se u ne úplně oblíbené činnosti, ke které jsou pytlíky předurčený, hodí. Všechny tyto faktory zaručují, že sbírání je snadné a bezpečné. Obal je vyroben z certifikovaného materiálu FSC Recycled.

Oproti starší verzi jsou nové sáčky o něco kratší (z 35 na 33 cm), ale jejich šířka zůstává stejná (23 cm), což zaručuje snadnější manipulaci se sáčkem i bobkem uvnitř, navíc se tím šetří materiál a využijete maximum objemu. Pytlíky na psí hovínka mají taky vylepšené kartonové jádro, které má usnadňovat nasazení do dávkovače na odvíjení sáčků. Navíc se můžete těšit i na nový a hravější design!

Zpět do obchodu